Back to top
logo

Sjokolatl

Sjokolatl: de geheime drank van de Azteken

Sjokolatl een eigentijdse vertaling van een mysterieuze drank.

Sjokolatl is de eigentijdse vertaling van een mysterieuze drank die de Azteken ooit brouwden. Deze drank, die zij xocoatl noemden, werd gemaakt van cacaobonen. Het ging vermoeidheid tegen en bevatte de wijsheid van de goden, aldus de Azteken. Sjokolatl, de hedendaagse variant van die cacaodrank, is nu de perfecte basis voor spannende chocolade-experimenten in de horeca.

De Spaanse veroveraar Hernán Cortès liet zich begin zestiende eeuw verrassen door een Azteekse vorst met een mysterieuze, schuimende drank. Hoewel wat bitter, werd de veroveraar direct gegrepen door de kracht van de cacaobonen. Xocoatl werd naar Europa gebracht en algauw waren Europese vorstenhuizen verkocht. Het werd een exclusieve drank die werd gedronken bij bijzondere gelegenheden. Nu, honderden jaren later, is de drank opnieuw te proeven.

Unieke beleving

Sjokolatl kent de rijke traditie van de Azteken en herbergt de volle smaak uit het verleden. De basis is een mooie, krachtige melange van echte Belgische chocolade. Dat zorgt opnieuw voor een bijzondere beleving. Sjokolatl brengt tal van mogelijkheden: van simpele toevoegingen van ingrediënten tot interessante combinaties bij gerechten. Sjokolatl kan zowel warm als koud worden geserveerd. Bijvoorbeeld in een latte macchiatoglas, waarop de tekening van de gesmolten chocolade duidelijk zichtbaar is.

Altijd persoonlijk en bijzonder

De Azteken brachten hun xocoatl op smaak met piment, vanille of chilipeper. De eigentijdse Sjokolatl kan diverse chocolade-experimenten aan. Denk bijvoorbeeld aan de toevoeging van likeuren, kruiden of specerijen. Sjokolatl kan ook worden gebruikt als basis voor gerechten. Bijvoorbeeld in combinatie met honing, kaas, knoflook of spek. De mogelijkheden zijn vrijwel oneindig. Dat maakt van Sjokolatl de ultieme cacao-ervaring: altijd bijzonder en altijd persoonlijk.

Topkwaliteit duurzame chocolade

Sjokolatl wordt bereid met een chocoladetablet waarin topkwaliteit chocolade met het duurzaamheidskeurmerk UTZ Certified is verwerkt. De tablet wordt gesmolten in opgewarmde of opgeschuimde melk, eventueel bij de gast aan tafel. De tablet is verkrijgbaar in klein formaat (15 gram), als heerlijke toevoeging bij nagerechten, en in groot formaat (60 gram), als hemels chocolademoment of als basis voor bijzondere gerechten.