Back to top
logo

Sjokolatl Cold

Sjokolatl: ijskoude chocolade verwennerij

Sjokolatl een eigentijdse vertaling van een mysterieuze drank.

Chocoladedranken worden vaak geassocieerd met winterse taferelen. Niet Sjokolatl. Want deze bijzondere cacaodrank is het hele jaar door heerlijk, zowel warm als koud: in de winter als weldadige opwarmer, in de zomer als verfrissende smoothie of koele 'choctail'. Bovendien is Sjokolatl meer dan een cacaodrank: het is dé basis voor spannende chocolade-experimenten in de horeca.

Sjokolatl is gebaseerd op de oeroude, mysterieuze cacaodrank van de Azteken, genaamd xocoatl. De eigentijdse vertaling van die drank bouwt voort op die rijke traditie van de Azteken en herbergt de volle smaak uit het verleden. Dat maakt Sjokolatl perfect als basisingrediënt voor zowel warme als koude dranken en gerechten. Met de lente en zomer in aantocht presenteert Sjokolatl nu met trots ook zijn koude mogelijkheden.

Frisse choctails

Sjokolatl wordt gekenmerkt door zijn rijke, volle smaak. Ook koud komt de drank mooi tot zijn recht, met bovendien een boeiende textuur: een koude Sjokolatl voelt namelijk als een smoothie, met spikkels chocolade die smelten op de tong. Sjokolatl kan ijskoud worden gedronken met of zonder ijsklontjes. De drank is ook uitstekend geschikt voor spannende experimenten. Met een vleugje zoetheid bijvoorbeeld, van een amandel- of hazelnoot likeur. Of combineer Sjokolatl met romige likeuren voor een vollere smaak. Of met de bite van een krachtige koffielikeur. De 'choctails' op basis van Sjokolatl laten menigeen verlangen naar meer.

Bijzonder en fruitig

Een ijskoude Sjokolatl is ook bijzonder lekker met fruit. Maak een smoothie van rood fruit en Sjokolatl. Of meng de Azteekse drank met biologisch bananenijs tot een majestueuze milkshake. Fruitige likeuren passen ook goed bij Sjokolatl. Denk aan een crème de cassis, een sinaasappellikeur of een fruitige roomlikeur als Amarula. De fruitige 'choctail' is af met ijsparels op het glas en een schijfje fruit op de rand.

De perfecte basis: koud én warm

Sjokolatl wordt gemaakt van een krachtige melange van echte Belgische chocolade. De topkwaliteit chocolade tablet heeft het duurzaamheidskeurmerk UTZ Certified en is verkrijgbaar in 15, 38 of 60 gram. De tablet is speciaal bedacht en vervaardigd als basisingrediënt voor bijzondere chocolade-experimenten in de horeca. Sjokolatl is zowel